Folytatás:

Azért, az emberi természet mindenhol a világon ugyanolyan…  Voltunk egy helyen, ahol az utcán (még az itten viszonyokhoz képest is) irgalmatlan közlekedési káosz uralkodott. Kérdeztem, hogy itt meg mi van? Egyszerre őrült meg mindenki? Mondták, hogy nem, hanem ebbe az utcába járnak ismerkedni a fiúk- lányok. Na, ezt meg, hogy? 

 A technika az, hogy a csaj ül a kocsija hátsó ülésén, sofőrje lassan megy az utcán (ugye nők nem vezethetnek) , fiúk autóval melléállnak átintegetnek. Ha tetszés van, ablak le, pár szó váltás, telefonszám cserélés (bár állítólag mostanában az a módi, hogy vesznek a fiúk egy marék filléres mobilt erre a célra és egyszerűen átdobják a másik kocsiba) .

Ha már itt tartunk a közlekedésről:  Elég diszkriminatív, hogy a nők nem vezethetnek, de megmondom őszintén nem lennék nyugodt, ha mondjuk a feleségem itt vezetne. Alap, hogy  mindenki megy ész nélkül. Értsd: padlógáz- padlófék.  Amikor a jogsim csináltam Dubajban,  az oktató felvilágosított, hogy ők ezt nevezik jó vezetésnek… Ez önmagában csak közepesen lenne baj, de szaudiban semennyire nem tudnak vezetni.  És itt a legalapvetőbb készségekről beszélünk. Mondjuk, hogy egyenesen menni egy sávban, sávot váltani . Olyanok, hogy körforgalom, vagy előzés az teljes fejvesztés… simán elkezd áthúzni mondjuk a másik sávba ahol vannak… körforgalomban, kereszteződésben meg,   padlógáz azt majd lesz valami.  Persze lesz. Baleset nagyon sokszor.

Az mondjuk zseniális, hogy az a mániájuk, hogy megveszik a vadiúj autót, kitolják a szalonból és (most figyelj!) nem szedik le róla a védőzacskókat, szivacsokat.  Sehonnan.  Alap, hogy úgy a család a huszonmilliós terepjáróban, hogy a fehér bőrülésen ott a nejlonzacskó, a padlón ott a nejlon, a kormányon a védőfólia, az ajtókon ott vannak a szállítás miatti szivacs csíkok, de még a kereskedésben ráragasztott vonalkódot (rajzlap méret) sem szedik le az ablakról, meg a tükörről. Először azt hittem, hogy ezek bérautók, de aztán egyre több ilyet láttam, mondta is az egyik libanoni kolléga, hogy ezt itt így nyomják…

A bejegyzés trackback címe:

https://dubaimaskepp.blog.hu/api/trackback/id/tr524528990

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lee&a 2012.05.23. 09:54:27

Nagyon tetszik a blogod! Jó kicsit belelátni egy másik kultúrába. :)

Alig várom az új postokat! :)

macsek33 2012.05.23. 16:47:10

Hát ahogy vezetnek nem csodálom, hogy nem veszik le a csomagolást, sőt még inkább egy betontömböt kéne köréjük önteni :-D

Dubaimaskepp · http://dubaimaskepp.blog.hu 2012.05.24. 16:20:03

@macsek33:

Megnezem van e videom a vezetesi moraljukrol, akkor felteszem, hanincs legkozelebb csinalok...

Annyira dobbenetes amit csinalnak, hogy az csak egy dolog, hogy tulelni nehez, de neha az ember nem is hiszi el, hogy mik tortennek...

Nogu 2012.05.24. 17:05:06

Szia!

Nagyon jó, érdekes a blog, tetszik a stílusod. A kezdetektől olvasom. Írj minél többet, én legalábbis minden nap nézem, hogy van-e frissítés:)
Ha lehet írj majd a családok mindennapi életéről, nagyon kíváncsi vagyok, hiszen amúgy a családom miatt érintett vagyok ebben. Érdekelnének még a gasztronómiai élményeid is:)

Dzsekszi 2012.06.21. 22:53:12

Köszi,hogy leírtad,jót nevetgéltem a vezetési dolgokon,lehet,jobb is ,hogy a nők nem vezetnek :)De ez az ismerkedési módi se kutya...azért a fiatalok megtalálják,úgy látszik a módját a dolgoknak..:) Nem tudom,még ma is van a kijelölés a családoknál,hogy ezt veszed el,vagy ehhez mégy,hogy van ez...gondolom azért Szaudban keményebb,mint az Emiratusokban ez a téma .
süti beállítások módosítása