Vezetni tanulok (1. rész)

 2012.03.16. 09:13

Már előre tudtam, hogy ez be fog következni, de azért mindig van min meglepődni… Turista vízummal (és nemzetközi jogsival) simán vezethetsz az emirátusokban. Viszont, ha munkavállaló vagy és rezidensi vízum van az útleveledben, akkor helyi jogosítvány kell. A világ jónéhány országának polgárai csak elmennek az egyik autósiskolához, befizetnek kábé 10.000 forintnak megfelelő összeget és megkapjak a jogosítványt…

Viszont a többiek, közöttük mi magyarok, nem kaphatjuk meg csak úgy a jogsit. Nem ám. El kell menni autósiskolába es újra kell csinálni a jogosítványt. Elmélet, gyakorlat, 20 óra vezetés.


Hogy miért kell nekünk is új jogsit csináltatni rejtély, de szerintem mindenki le tudja vonni a megfelelő következtetéseket a világpolitikai fontosságunkról, valamint a magyar külpolitika hatékonyságáról, főleg ha hozzátesszük, hogy a románoknak sem kell újravizsgázni. Nem nagy dolog ez, de azért még is...


Szóval autósiskola. 20 év vezetési rutinnal, kábé 8-9 autóval es majd egymillió balesetmentes kilométerrel a hátam mögött “megtanítanak” vezetni. Persze nem húztam fel magam, úgy voltam vele, hogy ugyanúgy, mint sok minden mást ebben az országban türelemmel és humorral szemlélve ezt is meg lehet csinálni.


Amúgy ez utóbbi két tulajdonság fontos túlélőkészlet ezen a vidéken. Mondhatni létkérdés. Enélkül hamar idegösszeroppanást lehet kapni és olyanná válni, mint sok itt tartózkodó külföldi, akiknek állandóan ökölbe van szorulva az arca, már csak és kizárólag csak emelt hangnemben és parancsolva tud beszélni,amikor megkérdezed, hogy érzi magát, ömlik belőle a panasz, hogy ez mekkora szar hely, mert itt mindenki szemét és kizárólag vele akar kiszúrni.  Csak azt tudnám, hogyha valakibe ennyi alkalmazkodóképesség nem szorult, akkor mi a pitypangnak jön ide, miért nem marad otthon. (és hány ilyen van, te jó ég) Bár az is lehet, hogy ez ugyanaz a halmaz, mint akik otthon is megtaláljak, hogy kire miért lehet köpködni és otthon is azt érzik, hogy az egész világ ellenük fogott össze.

Na mindegy... az biztos, ha vezetni akarok, akkor nincs más hátra, mint előre...
 

Címkék: vízum humor vezetés ügyintézés jogosítvány dubaj rutin autósiskola emirátusok

A bejegyzés trackback címe:

https://dubaimaskepp.blog.hu/api/trackback/id/tr74319845

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hungarisztan 2012.03.22. 11:07:13

„Csak azt tudnám, hogyha valakibe ennyi alkalmazkodóképesség nem szorult, akkor mi a pitypangnak jön ide, miért nem marad otthon.”

Na ja. Ezen a kategórián belül nekem a külön kedvenceim mindig azok, akik elkezdik mondani, hogy bezzeg Magyarországon!
És meg voltak sértve, mikor elég nyersen hazaküldtem őket Magyarországra.

(Az csak hab a tortán, hogy többnyire még csak igazuk sem volt a bezzegeléssel.)

bushi 2012.06.19. 15:22:37

ennek nekifutok jövőhét utáni héten - nem várom hogy egyszerűbb lesz de lehet ráveszem a cég PRO-ját hogy intézze nekem az adminisztratív részt :)

Maris1234 2012.10.08. 16:19:11

Dubai driving school are good! Check Latvian alternative driving school - www.autoskola-presto.com

Rihards 2016.05.29. 11:18:26

Best driving school in Latvia, Riga autoskola-eksperts.com/

burntheroad2016 2016.06.04. 08:22:01

Driving school that blows your mind in better view autoskola-eksperts.com/b-kategorija/

spocis 2018.08.14. 10:55:41

just a reminder, www.krustojumi.lv - they are the best!

Rihards 2019.01.06. 09:25:23

Great info for new drivers - burnickis.lv/
süti beállítások módosítása