Szóval Dubai. Mindenekelőtt szereténk azokhoz  szólni akiknek a Dubai-ról  alkotott képük kimerül a az otthoni média információiban, a luxusprostikban és az olajsejkekben, illetve azokhoz akik turistaként eltöltenek itt egy hetet és élvezik a máshoz szinte nem hasonlítható kiszolgálást és a (szó szerint) keleti kényelmet, mert ők a kirakatot látják, hiszen ez az ami a bevételt  hozza. Persze ez természetes, hiszen ezért jönnek ide. De emögött ott van egy város, ami él és dolgozik minden nap. Ebben élek, erről fogok írni. 

 A társadalom a következőképp épül fel: Vannak a helyiek és a nem helyiek. A helyiek állnak a kasztrendszer csúcsán, az ő kasztjukon belül a pozíciójukat kábé a királyi családtól való távolságuk es a vagyonuk szorzata határozza meg. Ezek az emberek többnyire cégeket, vállalkozásokat birtokolnak, illetve állami hivatalokban ülnek.  (itt eleve csak úgy lehet céget alapítani, ha helyi is társtulajdonos benne) A következő kaszt a fehérek: európaiak, amerikaiak, ausztrálok)  Ezen a  kaszton belül a rangsort a származási ország határozza meg, nekünk, magyaroknak érdekes tanulság, hogy belőjük, hogy hol is van a helyünk a világban valójában. A fehérek kasztjának tetején az angolok, amerikaiak, nyugat európaiak állnak, utána az egyéb pl. mi magyarok.  Ezután jönnek az indiaiak, pakisztániak, filippinek, egyéb színes afrikaiak. Persze minden kaszt megoszlik a műveltség szerint is, egészen az egyetemet végzettektől kezdődően az írni, olvasni nem tudókig. 


Az biztos, hogy nekem nagyon furcsa volt megélni azt, hogy csak azért mert fehér a bőröm, bizonyos emberek alámrendeltnek érzik magukat, hiszen engem úgy neveltek, hogy mindenki egyenlő. Persze az is egy érdekes élmény, hogy, csak azért mert magyar vagyok, adott helyzetben automatikusan alacsonyabb rangúnak kezelnek egy angolnál.  Persze ennek megvan az oka és megvannak a következményei, és ne feledjük el azt sem, hogy a kasztrendszer adottságain túllépve, mindenkinek az egyéni döntése, hogy kihez hogyan viszonyul, nem vagyunk egyformák. Ez mindenképp egy hosszabb lélegzetű téma, ami mindenkepp megérdemel később egy külön posztot.

 

Címkék: celeb európai india arab luxus keleti kurvák al dubaj kasztrendszer dubajozás burj

A bejegyzés trackback címe:

https://dubaimaskepp.blog.hu/api/trackback/id/tr344319833

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása