Érintőlegesen fejtegettem már, hogy miért vállal valaki külföldön munkát, nem is mennék bele, de az tutifix, hogy nem azért költözik el valaki a világ túlfelébe, mert otthon annyira megbecsülik.

Bár a munkanélküliségi ráta az csak statisztika  az egyén szempontjából, hiszen,  ha van munkád akkor nulla százalék,  ha meg nincs akkor száz százalékos,  de azért az általános munkaerő piaci helyzet  deprimálóan hat az emberre. Nem mondom, hogy ennek nem volt szerepe abban, hogy nekivágtam Dubajnak. Példának okáért a  szakmámban gyakorlatilag nincs olyan álláshirdetés otthon, ami nem sales lenne (annak ellenére, hogy projektmenedzser vagyok). És az még csak a kisebb baj, amikor kevés pénzért elvárják, hogy szerezz ügyfelet, szponzort meg mindent, hanem amikor nem nevezik a nevén a gyereket. Az a baj. Mert az azt jelenti, hogy már a cégnél is akkora a szar, hogy elhitetik magukkal, hogy annyira megy a szekér, hogy projektmenedzserre lenne szükségük (talán van is) de megfizetni azt nem tudják. A megoldás? Adjon el annyit/ szerezzen szponzort, hogy az alkalmazása ingyen legyen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na akkor elmondanám: A sales az az szakma, ahol ügyfelet szerzünk aki bevételt hoz. Ebben a szakmában igen magas a fizetés+bónusz, mert ugye ebből él a cég. A projektmenedzsment pedig az, amikor egy költségvetésből megvalósul a projekt és a vezető max sikerdíjat kap pluszban a végén, annak arányában, hogy, hogy  hozta ki a bulit.

És ugye a két dolog teljesen ellentétes személyiségű embert kíván, ennek ellenére igyekeznek Magyarországon összemosni, mert akkor jajjdejó nem kerül semmibe a projektmenedzser. Akkor vajon ezeknél a cégeknél, miért iszonyú magas a fluktuáció? Mert előbb utóbb mindenki rájön, hogy átverték?

Hogy értsük, miről beszélünk, itt van az az állásajánlat, amivel most találtak meg (ez ihlette a mai posztot). Mindjárt a fordítást is mellékelek, ha valakinek nem lenne egyértelmű:

(Ízlelgessük az eredeti szövegben a vergődő cég, vergődő háerese által kiizzadott szóvirágokat, ahogyan körülírja, hogy totális bajban az egész cég, és a víz felszínén maradásért folytatott küzdelemhez keresnek újabb balekot… )

Tisztelt Dubaimásképp!

(vagy Kedves és akkor maradhat a keresztnév, vagy Tisztelt, de akkor vezetéknév)

Régebben jelentkezett  XXX –hoz   és ígéretünknek megfelelően önéletrajzát eltettük.  

( új HR-es vagyok, előtúrtam a régi önéletrajzokat,mert baromira nincs ötletem, honnan szerezzek embert. Mivel új vagyok, nem tudhatom, hogy három éve a tulajnak szemébe mondta, hogy szánalmas és nevetséges, ahogyan próbál kivergődni a szarból más emberek átverésével)

Két konkrét nemzetközi XYZ projekt menedzseléséhez keresünk sikerorientált projektgazdát, így a lehetőséget Önnek is ajánljuk.

( Most már legalább tudjuk mit akarunk csinálni,  eddig még ezt is Önnek kellett volna kitalálni, és baromi komoly ám, mert nemzetközi (huhúúúú)  , viszont csak  jutalékkal fizetünk (sikerorientált) , merugye pénzünk az nincs,  és egyébként is szívességet teszünk Önnek, hogy eljöhet és üveggyöngyért dolgozhat)
Amennyiben az Ön számára érdekes, ezekben a magas státuszú projektben felelősséget vállalni, kérjük jelezzen vissza, hogy ezt megtárgyaljuk

 ( baromira el vagyunk szállva magunktól ráadásul  azt gondoljuk, hogy Ön olyan hülye, hogy számunkra megteremti  a finanszírozási feltételeke a projekthez,csak azért mert a nép fülében jól csengő cégnevünk szerepeltetése a névjegykártyáján valami magas társadalmi rangot ad Önnek, viszont hangsúlyozzuk, hogy pénzt azt nem tudunk adni (felelősséget vállalni- dolgozni helyett) . És még egyszer elmondom, örüljön, hogy egyáltalán lehetőséget adunk, hogy ingyen dolgozzon nekünk (magas státuszú projekt)

És tudjátok mi a legszomorúbb?  Hogy ez a cég valamikor jól hangzó kultúrprojekt keretében jött létre és állami pénzek tömkelege kell, hogy életben tartsa azóta is, mert valójában piacképtelen. Most legyek szemét és mondjam azt, hogy legalább nem az én adómból? Nem mondom. Mert pont az ilyenek miatt jöttem el otthonról.  És amikor ilyet látok, elkeseredem… mert szertefoszlani látszanak a reményeim, hogy otthon tudok majd normális munkából, normálisan megélni.

Címkék: dubai angol állás munkanélküliség dubaj fail

A bejegyzés trackback címe:

https://dubaimaskepp.blog.hu/api/trackback/id/tr974505949

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

macsek33 2012.05.16. 12:01:50

Végigolvastam a blogodat és biztosan követni is fogom ez után is. Érdekes és üdítő is egyben ilyen szimpatikus gondolkodású embertől olvasni. Gratulálok és sok sikert a továbbiakban is! :-)

Dr. Panasz Muki 2012.05.25. 15:56:38

Nekem is van hasonló tapasztalatom. IT-ben a budapesti munkahely azt jelenti, hogy magyar fizetést kapsz, magyar adót fizetsz, és azonnal kiküldenek Németországba.
Ha rákérdezel telefonon, akkor "háááát, 10-20% lehet az utazás aránya" típusú választ kapod. Ha voltál olyan hülye, hogy elmentél a személyes interjúra, ott esetleg kiderül, hogy 50%-ra gondoltak. A németekkel való telefonos interjún még te érzed magad rosszul, amiért egyáltalán Budapesten is szerettél volna dolgozni.
süti beállítások módosítása